loading... Nuante de diversitate!
7 martie 2013 | By: Kostinush

Am pret...sunt GOLD!








    O noua zi ,o alta zi din viata in care ni se da sansa sa fim fericiti,plini de speranta si nadejde. Dar cum...cum sa mai credem asta ,cum sa pastram in gandul si in inima noastra aceasta realitate?
Ma uit in jur si sigur ca privelistea ce se descopera ochilor mei este urata si hidoasa ,nu indeamna inima mea spre fericire si speranta...si totusi exista o sansa .
Ce imi da valoare mie ,fiintei mele umane? Orice valoare incearca omul sa puna in viata lui dupa un timp,destul de limitat isi pierde atat de mult semnificatia incat de multe ori nici nu mai stie pentru ce valori lupta in viata si de ce.Istoria ne arata clar si lamurit cum valorile sau schimbat in vietile oamenilor in functie de era,ev,secol...putem noi intelege cei care traim acum valorile oamenilor celor care traiau acum doua sute de ani ?Sau un alt gand si mai interesant ar putea ei intelege valorile dupa care ne ghidam vietile noi ,oamenii moderni din mileniul trei?
Ce imi da mie valoare ca  trairea mea sa aiba un sens,un scop?
Vad omenirea acum mai bine de doua mii de ani zvarcolindu-se neputincioasa sa isi dea o valoare printr-un sistem uman ,sistemul imperiului roman. Acest sistem (car
e e viu si in zilele noastre) incerca sa slefuiasca atat de mult ... alama si sa ii dea o asa stralucire incat sa para ca ar fi ... aur.
Iata ca a venit cineva care a schimbat mersul lucrurilor in asa fel incat ,alama s-a transformat in aur ,si cu adevarat straluceste ca cel mai pur aur care a existat vreodata.
Dumnezeu s-a impacat cu omul , la Cruce si i-a dat valoarea care nu i-o poate lua nimeni si nimic. Omul este iertat pentru totdeauna ,prin Cruce, prin acceptarea EI ,intelegerea EI, devine aur,pretuit,valoros.
Astazi esti iertat,ai valoare,esti ...aur cine poate schimba asta ? Chiar daca ai cadea in
noroi ,iti pierzi valoarea?Daca ai gasi o bucata de aur in noroi ,are cumva o valoare mai mica? Il speli ,il stergi putin...ohh si iata ,straluceste din nou!
Sunt iertat,sunt aur,am valoare...chiar daca mai ma poticnesc,chiar daca o sa cad i
n noroiul deznadejdii ,tot aur sunt, doar spalat si curatat putin si iata-ma din nou stralucind.
Ma poate cineva transforma din aur in alama atat timp cat Dumnezeu mi-a dat aceasta valoare?
Nu lasa pe nimeni astazi sa iti spuna ca nu ai valoare,ca nu esti pretuit,ca esti un ... noroi! Poate esti in el dar poti fi spalat ,curatat ,valoarea ta e putin imbacsita de un noroi  vechi intarit pe tine dar e acolo data de Dumnezeu la Cruce... IERTAREA!Citeam un gand zilele acestea si este atat de adevarat...
.. What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us.” (Ceea ce se gaseste in urma noastra si ceea ce se gaseste inaintea noastra sunt lucruri marunte comparat cu ceea ce se gaseste in interiorul nostru.)Ralph Waldo Emerson
Uita-te la tine astazi si vezi ce valoare ai,cum straluceste aurul din tine spre lumea aceasta,sigur te va stropi cu noroi,te va arunca in el ca sa nu mai stralucesti asa de tare,sa nu mai faci diferenta intre metalele cele fara de valoare,insa iti poate lua, esenta ti-o poate transforma,are puterea de a schimba ceea ce Dumnezeu ti-a dat? Cine te poate scoate din MANA DOMNULUI?
Esti iertat, IERTAREA ti-a dat valoarea aceasta nepretuita,fii liber sa traiesti in aceasta valoa
re,ea nu este numai pentru astazi ,este pentru ieri,pentru azi si pentru maine...nu poti fi aur astazi si maine nu ... trebuie doar sa crezi. Valoarea CRUCII nu e limitata in timp,asadar ea te acopera cu totul ,intreaga ta viata.
Esti aur si vei fi aur pentru ca esti IERTAT,nu pe jumatate,nu doar pentru ieri sau azi ci si pentru maine,pentru toata viata ta! Pretuieste acest Dar traieste liber ,El ti-a dat valoare,esti o bucatica mica de aur platit cu sange,dar oricat de mica bucatica ai fi ... tot aur esti.
   

0 comentarii:

Search