loading... Nuante de diversitate!
21 martie 2013 | By: Misu Radovici

Pastreaza-ti visele ...

Citeam in urma cu ceva timp un gand interesant scris de Gail Devers: “Pastreaza-ti visele vii. Intelege ca pentru a realiza ceva trebuia sa ai credinta si incredere in tine, viziune, munca, determinare, si daruire. Aminteste-ti ca toate lucrurile sunt posibile pentru cei care cred.
Visator in ziua de azi? Nu cred ca cineva are nevoie de o asemenea "eticheta" plasata pe forehead. Sa ti se arunce in fata ca esti o persoana visatoare ... s-ar putea sa doara.
Si totusi, daca nu mai avem puterea sa visam, daca nu mai avem puterea sa credem si sa ne incredem ... daca nu mai avem viziunea aceea speciala asupra lucrurilor, faptelor, locurilor sau a relatiilor ... daca nu mai avem nimic din toate astea ... pana la urma ce ne mai ramane?
Visul nu trebuie sa ramana vis ... el trebuie insotit de viziune, credinta, determinare si daruire ... si WOW ... ce poate iesi dintr-o astfel de combinatie! Puteti sa ma credeti pe cuvant ... stiu ce vorbesc! Insa e nevoie de mult curaj, de multa disciplina pentru a nu ramane doar la vise frumoase care sa te rupa de realitate si sa te tina prizonier al unor imagini izvorate din dorinte neimplinite. Mult curaj ... si multa disciplina. E asa cum spunea o persoana candva ... un anonim ... "Viziunea, asemenea curajului si disciplinei, este o trasatura care poate fi dezvoltata de oricine se straduieste sa o faca parte a vietii lui de zi cu zi ... Doi oameni pot privi printre "zabrelele inchisorii" si pot vedea fie noroiul curtii, fie stelele ... Tu ce vezi in viitorul tau?"
Provocatoare intrebare ... nu-i asa? Poate ca azi e ziua in care aceasta intrebare trebuie sa fie un imperativ prezent la care sa oferi un raspuns. S-ar putea sa nu-ti placa raspunsul, s-ar putea sa nu fii de acord cu locul sau pozitia in care esti sau in care ai fost pus tu ca om ... ca persoana. S-ar putea sa fii plin de indignare sau poate la pol opus ... plin de compasiune si sa iti pui intrebarea cum vei pasi inainte prin acest hatis de sentimente contradictorii. Ei bine John R.W. Stott spunea un lucru interesant, si anume: "Indignarea si compasiunea formeaza o combinatie puternica. Ele sunt indispensabile pentru viziune si, prin urmare, conducerii."
Daca azi vrei sa faci ceva in privinta asta ... daca astazi vei voi sa spui din nou ... ca visezi, ca vrei sa realizezi ceva, ca vrei sa crezi si sa te increzi ... atunci viziunea care iti va fi oferita va produce in tine acea schimbare ce te va determina sa muncesti si sa te daruiesti acelei viziuni, acelui vis.
Nu renunta niciodata, urca inca o treapta ... si inca una ... si inca una!
In final, la capatul scarii acestei ... vei fi primit cu bratele deschise ... vei primi acea imbratisare pe care o astepti de atata timp ... si vei auzi acele cuvinte extraordinare: "Bine ai venit acasa! Ma bucur ca esti aici impreuna cu Mine!"

1 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariul tau!
Thank you for your comment!

Search