loading... Nuante de diversitate!
7 februarie 2014 | By: Kostinush

Esti dependent de ...FRICA?


Frica ,teama de esec sta de cele mai multe ori la baza nereusitelor noastre in viata. Ramanem blocati intr-un cerc vicios din care nu putem iesi si asa  devenim dependenti de frica. Hmm..poate va intrebati cum asa? Cum poti fi dependent de frica ?!
Tristetea este ca persoana dependenta ( de orice natura ar fie dependenta de care sufera) nu prea isi poate da seama singur de aceasta boala . Poate trai asa ani ,zeci de ani tot intrebandu-se de ce nu merge mai departe,de ce este tot in acel punct atat de cunoscut in viata lui?
Da ,poti fi dependent de frica,teama pentru ca starea de alerta care iti da frica mareste nivelul de adrenalina din corp ,asta duce la cresterea tensiunii arteriale si de aici dintr-o data te simti capabil de orice,sa infrunti uriasi ...incepi sa intri cu toata fiinta intr-o urgenta de a face ceva orice ,a cuceri ceva indiferent de valoarea sau nonvaloarea acelui lucru.  Si asa sub influenta adrenalinei din corpul tau cauzata de teama ,frica poarta pasii  tai in viata prin locuri prin care nu ai avea ce cauta ,iti consumi energia din impuls, din reactia aceasta chimica nu ca  pe o actiune din pace ...acea pace a mintii si a sufletului care vin doar de la Dumnezeu si care te ajuta sa iei deciziile cele mai bune .

Multi crestini din teama si frica ca nu sunt destul de buni pentru a dobandi mantuirea alearga toata viata influentati de aceasta "betie a adrenalinei"cautand sa castige ceva ce au deja ,nu stiu sa traiasca fara acesta teama ,nici nu  ar mai putea fara ea pentru ca ar intra in  soc ce poate aduce moartea ,ca la orice dependenta in faza de dezintoxicare.  Avertisment insa ! Functionand zi de zi , avand in dieta o doza de frica si teama cu timpul trebuie marita doza pentru a avea  efectul dorit, acea adrenalina care te pune in miscare ,care iti pune sangele in miscare ...cu cat maresti doza de teama zilnica, cu atat iti va fi mai rau.Gandurile ,emotiile schimba chimia creierului tau,a corpului tau spre exemplu; ingrijorandu-te in fiecare zi produci o stare de frica, creierul o receptioneaza si produce chimic o substanta pe care o elibereaza in sange ,creste nivelul de cortizol ,pentru a putea face fata unui nivel crescut se inmultesc celulele care receptioneaza aceasta substanta(aceasta este dependenta pe scurt la nivel celular) si de aici   incepi sa faci tensiune,sa ai dureri de cap,nu te mai poti concentra ,pierderi de memorie,insomnii si asa apar incet dar sigur bolile cronice ca diabetul,hipertensiunea,cancerul si atatea alte suferinte grele.  Sa traim fara teama asa cum spune    Ralph Waldo Emerson  "In order to learn the most important lessons of life, one must each day surmount a fear." (Pentru ca sa putem invata lectiile importante ale vietii, fiecare trebuie sa invinga in fiecare zi cate o teama.)
Daca esti dependent de frica ,si aceasta colocotire a sangelui sub forta adrenalinei iti conduce viata este


cineva care te poate ridica din aceasta stare...   "dar Isus l-a apucat de mana si l-a ridicat. Si el s-a sculat in picioare.Marcu 9-27"
Te va apuca de mana si te va ridica din aceasta dependenta. Astfel  vei cunoaste oamenii care sunt copii lui Dumnezeu ...iti vor intinde intotdeauna o mana care  te va ridica. Il vad pe Dumnezeu de la inceputul creatiei exact ca in acest verset ...tinand omenirea de mana si ridicand-o la valoarea pentru care a fost creata sa fie ...prin Cruce aceasta mana care ridica si te scoala in picioare este intarita pentru eternitate.
Odihneste-te in pacea Lui ,niciodata nu ti-a dat drumul ,te-a tinut de mana de la intemeierea lumii.
Fi fara frica si plin de bucurie!      

0 comentarii:

Search