loading... Nuante de diversitate!
1 februarie 2014 | By: Misu Radovici

De ce scriu?

Adesea sunt intrebat de ce scriu ... Alteori sunt intrebat de ce nu (mai) scriu. Cu alte ocazii sunt intrebat de ce scriu ceea ce scriu ... si in cateva ocazii am fost chiar intrebat de ce nu scriu mai "agresiv" sau de ce nu ma implic in anumite "practici populare". 
Se pare ca persoanele din jur par a fi interesate cand de unele, cand de altele. Motivul real din spatele intrebarilor??? Cine le poate sti cu adevarat. Unii sunt prieteni apropiati si pe care ii respect si admir, altii sunt poate ceea ce numesc eu "prieteni de carton" si care sunt mai mult decat constient ca se vor "topi" la prima urma de "ploaie" sau alte astfel de "impedimente" ...
Altii poate par doar curiosi (unii poate chiar sunt).
Raspunsul la intrebarea lor ... ??? Ar putea si unul complex, ar putea fi unul filosofic, ar putea fi o pledoarie pentru scris, pentru calitatea acestuia ... ar putea fi multe lucruri. Sau ar putea fi ... pur si simplu tacere.
Ei bine ... poate ca cel mai bun raspuns pe care as putea sa il dau tuturor (indiferent de natura sau factura) ... e un citat scurt, simplu si la obiect pe care l-am citit in urma cu ceva timp, ani daca bine imi amintesc, citat exprimat de Carlos Fuentes care spunea: "Writing is a struggle against silence" (Scrisul e o lupta impotriva linistii.)
Carlos Fuentes: "Scrisul e o lupta impotriva linistii."
Insa poate e mult mai mult decat atat ... cine stie ...

0 comentarii:

Search