loading... Nuante de diversitate!
15 februarie 2018 | By: Misu Radovici

#repost: De ce (inca mai) scriu?

In urma cu ceva ani am fost bombardat cu intrebari in ceea ce priveste motivele pentru care scriu (pe blog si nu numai). De fapt "tirada" incepuse cu mult mai inainte insa atunci IN 2014 (tot prin februarie) am avut "inspiratia" unui raspuns! Acum dupa 4 ani ... inca mai exista persoane care (se) intreaba de ce scriu ...
Si in astfel de momente cel mai potrivit raspuns ar fi un REPOST, astfel incat cei care au ratat atunci si/sau intre timp sansa unui raspuns ... sa il poata avea acum (fara a fi nevoiti a naviga prin hatisul anilor/postarilor de aici)!
Regasiti integral mai jos (re)postarea in original (fata de postarea de atunci am schimbat doar poza atasata). Postarea din 2014 se gaseste aici: De ce scriu? (Link versiune 2014) 
Cuvintele de atunci (INCA) ma reprezinta ... si, poate (sic!), chiar le inteleg/manuiesc chiar (putin) mai bine acum!
~~~
"Adesea sunt intrebat de ce scriu ... Alteori sunt intrebat de ce nu (mai) scriu. Cu alte ocazii sunt intrebat de ce scriu ceea ce scriu ... si in cateva ocazii am fost chiar intrebat de ce nu scriu mai "agresiv" sau de ce nu ma implic in anumite "practici populare".
Se pare ca persoanele din jur par a fi interesate cand de unele, cand de altele. Motivul real din spatele intrebarilor??? Cine le poate sti cu adevarat. Unii sunt prieteni apropiati si pe care ii respect si admir, altii sunt poate ceea ce numesc eu "prieteni de carton" si care sunt mai mult decat constient ca se vor "topi" la prima urma de "ploaie" sau alte astfel de "impedimente" ...
Altii poate par doar curiosi (unii poate chiar sunt).
Raspunsul la intrebarea lor ... ??? Ar putea si unul complex, ar putea fi unul filosofic, ar putea fi o pledoarie pentru scris, pentru calitatea acestuia ... ar putea fi multe lucruri. Sau ar putea fi ... pur si simplu tacere.
Ei bine ... poate ca cel mai bun raspuns pe care as putea sa il dau tuturor (indiferent de natura sau factura) ... e un citat scurt, simplu si la obiect pe care l-am citit in urma cu ceva timp, ani daca bine imi amintesc, citat exprimat de Carlos Fuentes care spunea: "Writing is a struggle against silence" (Scrisul e o lupta impotriva linistii.)

Scrisul poate deveni o lupta!

Insa poate e mult mai mult decat atat ... cine stie ..."
~~~

0 comentarii:

Search