loading... Nuante de diversitate!
6 februarie 2010 | By: Misu Radovici

Echilibru ...

   Este foarte usor sa ne pierdem echilibrul. Ca masura preventiva, unul din cele mai indicate lucruri este jurnalul spiritual. Disciplinandu-ne sa asternem pe hartie ceea ce ne-a spus Dumnezeu si ceea ce am invatat in calatoria spirituala, ne va imbunatati progresul mai mult decat orice. Nu e vorba despre un jurnal al evenimentelor, ci de o inregistrare a lucrurilor pe care nu poti sa le uiti. Scrisiul poate clarifica chestiuni de importanta majora din viata ta. Dawson Trotman spunea: Gandurile se descalcesc cand trec prin degetele care le noteaza, iar Biblia ne spune ca "Moise a scris calatoriile lor din popas in popas, dupa porunca Domnului." Viata ta este o calatorie si fiecare calatorie merita un jurnal. Asa ca rezerva-ti cateva momente in fiecare zi si incepe sa scrii despre etapele si incercarile calatoriei spirituale. Ai la dispozitie atatea mijloace. Dar nu te rezuma la a nota doar lucrurile bune, inteligente si care ti-au adus biruinta, ci si esecurile, tulburarile si problemele cu care te confrunti. Acest lucru te va ajuta sa ai o imagine completa si sa iti pastrezi echilibru fara ca sa te "amagesti cu apa rece".Problemele ce apar ne fac, ne forteaza sa ne concentram mai mult asupra lui Dumnezeu, sa ii atragem si pe altii in partasie, sa muncim la cladirea unui caracter integru, sa participam, sa ne implicam in lucrari si sa fim o marturie. In alte cuvinte, in fiecare dificultate se gaseste o oportunitatede a deveni mai asemanatori cu Cristos. In mijlocul necazurilor psalmistul a scris: "Sa se scrie lucrul acesta pentru neamul de oameni care va veni, si poporul, care se va naste, sa laude pe Domnul!" Gandeste-te bine la acest aspect. Poate ca acum tu nu vezi inca necesitatea si functionalitatea pastrarii acestui echilibru. Poate ca iti place sa traiesti "on the edge" sau "to the limit" ... insa acest lucru ofera doar satisfactie de moment, adrenalina temporara. Insa pastrarea unui echilibru a lucrurilor invatate si aplicate pe drumul credintei poate, si cu siguranta se va dovedi, a fi benefic pentru viata ta spirituala. Si nu numai a ta, deoarece marturisirea modului in care Dumnezeu te-a ajutat sa-ti depasesti problemele si sa poti sa-I implinesti voia vor fi un stimul pentru cei din jurul tau ... Aceasta modalitate de exprimare poate asigura echilibrul tau si a celor din jurul tau care vor avea acces la ele ... poate chiar si atunci cand tu nu vei mai fi in preajma.
E o experienta interesanta, deloc facila ... insa atat de rewarding, pentru cel ce incearca si reuseste acest lucru. Eu am ales sa ma lupt pentru obtinerea unui echilibru spiritual in viata mea. Nu e usor, dar e fascinant. Nu e facil de obtinut, dar ofera atatea perspective minunate si linistitoare atunci cand e atins si pastrat. Se poate munci multa vreme pentru a-l obtine si se poate pierde atat, atat de usor. Insa perioada in care beneficiezi de acel echilibru te va determina sa te intorci in cautarea acelei stari ... in cautarea acelei "imense comori" puse la dispozitia mea si a ta de catre TATAL nostru.
Imi doresc si iti doresc sa ai parte de o viata echilibrata. Iti doresc echilibru in Cristos!

1 comentarii:

Cata spunea...

Imi place ideea ta .. de mult zic ca ma apuc de un jurnal spiritual .. si culmea, chiar in noaptea asta ma gandeam sa-mi fac asa ceva! Ceea ce ai scris tu e un semn in plus ca ar fi cazul sa nu mai aman! Deci multumesc pentru ce ai postat!

Search