loading... Nuante de diversitate!
13 februarie 2010 | By: Misu Radovici

Cum sa cladesti relatii extraordinare ...

   Relatiile interumane ... atat de simple si totusi atat de complexe. Asa de usor de facut, atat de greu de pastrat de multe ori. Si totusi daca am voi cum am putea sa dezvoltam niste relatii sanatoase, puternice sau, de ce nu, chiar, extraordinare? Am cautat un raspuns la intrebarea asta ... pentru ca, la fel ca si voi, traiesc in societatea aceasta, am prieteni, relationez cu persoane de tot felul si premisa de la care am plecat este aceasta: "Cum as putea sa dezvolt niste relatii extraordinare cu cei din jurul meu?". Drumul parcurs pana acum si "lectiile vietii" m-au invatat cateva lucruri. Poate ca unora dintre voi aceste lucruri vi se vor parea destul de simple, poate altora ceva mai complexe ... insa pot spune ca dupa ce am invatat "lectiile" astea ... parca a cladi relatii a devenit mai usor, mai placut si aceste relatii s-au dovedit a fi mult mai durabile si mai profunde decat inainte.
   Astfel, pentru a cladi relatii extraordinare si pentru a avea o influenta pozitiva in viata celor din jur si de a-i influenta pentru Cristos trebuie sa avem grija la cateva lucruri. In primul rand trebuie sa le atribui valoare oamenilor, Hai sa fim sinceri si sa recunoastem ca daca ne vedem numai pe noi cladirea unor bune relatii nu va fi prioritara pentru noi. Trebuie sa le atribuim o mare valoare oamenilor pentru ca si Dumnezeu face astfel! Asta inseamna ca trebuie sa te astepti la ce este mai bun de la ei, ca trebuie sa presupui ca motivele lor sunt bune doar daca nu se dovedesc a fi gresite. trebuie sa ii pretuiesti dupa momentele lor cele mai bune, nu dupa cele mai rele. Trebuie sa le dai prietenia ta neconditionat si nu sa le-o ceri pe a lor. Un alt lucru pe care va trebui sa il ai in vedere, daca vrei sa ai relatii extraordinare este si acela ca va trebui sa incerci sa-i intelegi pe oameni! Multora dintre noi ne pasa de ceilalti si totusi ramanem intangibili. Acest lucru se intampla de multe ori pentru ca nu incercam sa-i intelegem pe ceilalti. Daca ar fi sa urmarim lucrul asta in statistici la nivel de societate, locuri de munca sau, de ce nu, chiar si la nivel de biserici vom vedea, poate, in mod repetat, ca problema numarul unu este aceea de intangibilitate si lipsa de a asculta nevoile si problemelor ceilalti ...
   Pentru a imbunatati intelegerea pe care o ai fata de oameni si pentru a cladi relatii extraordinare trebuie sa urmaresti sa construiesti punti catre ei, punti care sa astupe golurile lasate sau, poate, chiar create de ei. Oamenii nu se simt de obicei in siguranta, deci ofera-le increderea ta. Oamenii vor voi sa simta ca sunt intelesi, deci invata sa ii asculti. De multe ori cei din jurul tau ar vrea sa se simta speciali, asa ca fa-le complimente sincere. Aproape in fiecare caz oamenii spera ca ziua de maine sa le fie mai buna, deci ofera-le speranta. Persoanele din jurul tau sunt, de multe ori, vulnerabili din punct de vedere emotional, deci incurajaza-i.
   Cand incerci sa-i intelegi pe oameni si ii ajuti sa reuseasca, pui temelia unor relatii extraordinare si ii influentezi pe oameni pentru Dumnezeu!

0 comentarii:

Search