loading... Nuante de diversitate!
11 februarie 2010 | By: Misu Radovici

Maturizarea ...

   Sa recunoastem, toti ne dorim sa intelegem si sa implinim lucrarea care ne-o da Dumnezeu. Totusi multi dintre noi (in anumite cazuri poate ca eu mai mult decat voi) avem probleme in a intelege, a accepta sau a realiza acest lucru. De multe ori ne intrebam de ce. Raspunsul ar fi unul simplu, insa nu simplist sau usor de obtinut: MATURIZAREA! 
   De multe ori avem tendinta sa credem ca maturizarea si dezvoltarea noastra este automata. Cand suntem copii ne dezvoltam in mod natural. In acea perioada exista in jurul nostru adulti (parinti, profesori sau altii) care ne indeamna in acest sens. Asa ca ne obisnuim cu ideea. Problema apare atunci cand terminam scoala si nimeni nu ne mai impinge de la spate sa ne dezvoltam sau sa ne perfectionam. Daca nu ne asumam responsabilitatea propriei dezvoltari, aceasta nu se va intampla.
   In alte cazuri poate avem tendinta sa credem ca dezvoltarea vine din informatie si fara sa fiu deloc sarcastic, ironic sau rautacios ... avem asa ceva in jurul nostru, poate chiar mai multa decat avem nevoie. Cea mai mare piedica in dezvoltare nu este ignoranta, ci iluzia cunoasterii. Nu ati avut oare ocazia sa cunoasteti oameni care erau absolut sclipitori si totusi nu pareau sa faca ceva pentru Dumnezeu, pentru ei insisi sau pentru ceilalti? Astfel de oameni sunt ca niste enciclopedii care nu au valoare pentru ca nu sunt folosite.
   Si poate ca in alte cazuri avem tendinta sa credem ca dezvoltarea vine odata cu experienta. Desi a avea experienta nu e un lucru rau, nu cred ca acesta trebuie sa fie scopul nostru final. Ci scopul final trebuie sa fie unul mult mai inalt, mult mai ... altfel. Crezand ca dezvoltarea vine, pur si simplu, din experienta e ca si cum un arcas ar trage sageti fara o tinta anume, crezand ca va deveni mai bun doar daca va continua sa traga, chiar si fara un scop. Experienta se poate dovedi benefica doar daca inveti ceva din ea si incepi sa ai "tinte" bine definite. Giancarlo Menotti, castigator al premiului Pulitzer spunea intr-o anumita ipostaza faptul ca: "Iadul va incepe in ziua in care Dumnezeu ne va arata ce am fi putut realiza, toate darurile pe care le-am irosit, tot ce am fi putut face si nu am facut."
   Nu-ti trai viata regretand timpul si oportunitatile irosite! Dumnezeu te vrea o persoana matura, echilibrata si integra. Lucreaza in fiecare zi la dezvoltarea ta!

0 comentarii:

Search