loading... Nuante de diversitate!
12 februarie 2010 | By: Misu Radovici

O noua cantare!

   Bisericile noastre nu vor avea parte niciodata de o maturizare reala daca continuam sa insistam ca toata lumea sa faca totul asa cum vrem noi (acest principiu fiind valabil si la nivelul altor domenii ...). In cazul mantuirii exista o singura cale - Cristos. Insa in ceea ce priveste inchinarea exista multe modalitati de expresie. Nu exista vreo modalitate exclusivista de a-L lauda pe Dumnezeu. Muzica ce aprinde sufletul unei generatii, poate stinge focul celeilalte. Deci, in aceasta privinta, cel putin asa cred eu, e bine sa lasam divergentele cu privire la preferintele personale la o parte, sau mai bine sa nu ne erijam in atotcunoscatori acolo unde Cuvantul Lui este tacut. Un verset biblic spune: "si cantau o cantare noua ... oameni din orice semintie, de orice limba, din orice norod si din orice neam." Toti ne inchinam inaintea aceluiasi Domn si singurul lucru pe care El il cere este o inima sincera. Dumnezeu nu ne cere sa ne exprimam iubirea in moduri identice., insa Il deranjeaza daca noi judecam modul altora de exprimare a ei. David si Mical ar fi un exemplu, insa mai gasim si altele in Scriptura. "Si cantau o cantare noua ..." Credem noi oare ca toti acei oameni de care vorbeste Biblia aveau sau vor avea acelasi mod de exprimare muzicala? Marea trezire spirituala care a avut loc pe vremea fratilor Wesley ne-a lasat mostenire imnuri extraordinare ce ne "tulbura", de multe ori, sufletele. Cu toate acestea, in acele zile, multi oameni, desi aprobau cuvintele, condamnau muzica numind-o "muzica de bar". 
   In procesul imbatranirii, pericolul care ne paste nu se refera doar la dorinta de a pastra lucrurile asa cum ne plac ci si la insistenta cu care dorim ca altii sa se conformeze gusturilor noastre, in caz contrar, catalogandu-i drept nespirituali, rebeli sau poate in alte moduri. Insa stau si ma gandesc trebuie oare sa fie asa? Eu unul nu cred, NU POT sa cred ca este sau trebuie sa fie asa! Pavel a spus: "Am fost slab cu cei slabi, ca sa castig pe cei slabi. M-am facut tuturor totul ..." Am remarcat acest cuvinte "tuturor totul". Atata vreme cat cantarea cuiva este inchinata Mielului ... ar trebui sa respectam decizia referitoare la modul de inchinare.
   Nu vreau sa se creada ca detin adevarul absolut in aceasta (sau oricare alta) problema abordata. Insa am invatat anumite lucruri pe calea credintei ... si acele lucruri nu le-am invatat de la cineva anume ... ci de la CEL ce este TOTUL. Lord bless us with wisdom. With YOUR wisdom!

0 comentarii:

Search