loading... Nuante de diversitate!
21 februarie 2013 | By: Kostinush

Abba,Father !


   
Astazi poate fi o zi pentru tine ca oricare alta,cu durerile si suferintele ei ,insa ar putea fi si o zi in care inima ta sa strige Abba sa fie umpluta de bucurie,nadejde,siguranta.
Acest cuvant apare in Biblie de 3 ori ,in evanghelia scrisa de apostolul Marcu in capitolul 14vers 36"Abba, Father," he cried out, "everything is possible for you. Please take this cup of suffering away from me. Yet I want your will to be done, not mine." 36. El zicea: "Abba ,Tata - Tie toate lucrurile Iti sunt cu putinta; departeaza de la Mine paharul acesta! Totusi, faca-se nu ce voiesc Eu, ci ce voiesti Tu.", si in scrierile apostolului Pavel catre Romani capitolul 8:15 "You did not receive the spirit of bondage again to fear, but you received the Spirit of adoption by whom we cry out, ‘Abba, Father ' Si voi n-ati primit un duh de robie, ca sa mai aveti frica; ci ati primit un duh de infiere care ne face sa strigam: "Abba, Tata!" ,si catre Galateni "Because you are sons, God has sent forth the Spirit of His Son into your hearts, crying out, ‘Abba, Father'."6. Si, pentru ca sunteti fii, Dumnezeu ne-a trimis in inima Duhul Fiului Sau care striga: "Abba, Tata!"
ABBA... este un cuvant in limba aramaica ,limba vorbita de Domnul Isus ,care inseamna ,tati in limba romana, in alte limbi dada ,dady,baba in limba chineza.Acest cuvant  abba este lasat in Bi
blie exact asa cum este el in limba aramaica cu un scop,este cuvantul folosit de copii cand isi striga taticul,exprima o legatura intima,personala,legatura dintre un copil mic si tatal sau,copilul care se arunca in bratele tatalui sau ,afectiunea unui copilas pentru dady-ul lui.
In Israelul de astazi inca este folosit de copii acest cuvant, la fel cum apare in Bi
blie.Langa cuvantul aramaic abba,este asezat in scrierea originala cuvantul in limba greaca care inseamna tata, asadar avem expresia Abba Tata.
In gradina Ghetimani Domnul Isus a strigat ABBA adica ...tati, ca un copilas mic care s-a aruncat cu incredere in bratele tatalui sau, o relatie intima,stransa de netagaduit. Expresia aceasta "Abba,Tata"  ne spune ca ...Tatal,Creatorul universului,Dumnezeul cel Atotputernic, este taticul meu, asadar nimeni si nimic nu poate schimba asta.
In ce momente se exprima Domnul Isus in felul acesta ,cele mai grele pe care le-a petrecut pe acest pamant ,si totusi a strigat Abba ,nu s-a indoit o clipa de Tatal sau,de cine era EL ,s-a increzut cu toata fiinta Lui,s-a aruncat in hotararile si dorintele Tatalui,Creatorul, stiind cu certitudine ca,Voia Lui este cea mai buna pentru viata Lui.
Datorita acestei relatii ,eu, pot sa strig la randul meu... Abba,tati pentru ca am fost adoptat ,port numnele Lui ,sunt copilul Lui, si mai mult decat atat,daca EL este Abba pentru mine, atunci, de ce imi e teama,de ce imi este frica,cuprins de deznadejde  in fiecare zi
? Ma pot arunca in bratele Lui fara teama caci stiu ca ma va strange le pieptul Lui in cele mai negre momente ale vietii mele , cu cele mai intunecate parti ale sufletului meu , pentru ca suntem o familie ,suntem intr-o relatie calda si apropiata ca intre un tata si copilasul lui .
Intrebarea este vrem sa fim copilasi?...Ca acei copilasi de gradinita care se incred cu totul in parintii lor,in dady-ul lor fara sa se intrebe " de ce sa ma incred in tati?"Este ceva natural ,o relatie care vine prin legatura de sange,de trup,cine o poate tagadui?
Fiinta ta este libera astazi sa se increada in Dumnezeu dintr-un motiv asa de simplu ...pentru ca este Abba ...,vrea sa fie asta ,a ales aceasta relatie cu tine prin Domnul Isus Christos, nu s-a dat inapoi de la jertfa suprema,a dat totul, a sacrificat totul ,pentru ca tu,astazi, sa fi liber sa il strigi TATI!. 
Vrei sa fi copilasul Lui?

0 comentarii:

Search