loading... Nuante de diversitate!
27 februarie 2013 | By: Misu Radovici

Intareste-te si ... imbarbateaza-te!

Ma gandeam de mult la cuvintele din versetul asta cu numarul 9 ... din Iosua 1. Un adevarat "varf de careu" ca sa zic asa ... "Intareste-te si imbarbateaza-te ... Nu te inspaimanta si nu te ingrozi, caci Domnul Dumnezeul tau este cu tine in tot ce vei face."
Vine o vreme cand stai si te intrebi daca asa ceva este sau nu posibil. Cum adica sa te intaresti sau sa te imbarbatezi? De obicei acest lucru e facut de altcineva ... o alta persoana, TATI ... dar totusi versetul asta ... nu spune asta, ci spune sa TE intaresti, sa TE imbarbatezi.
Vine o vreme in care se pare ca vei fi singur ... vei fi tu, problemele tale, situatiile tale de/in necunoscut si ... bineinteles, TATI. Cu siguranta vei avea posibilitati si posibilitati, de a alege, de a face lucruri. Ceea ce nu stii e daca ceea ce vei face va avea efectul scontat. Te uiti in jurul tau, ai promisiunile deja facute si totusi eziti. Te uiti la locul lasat gol de cineva care a avut slujba inaintea ta ... incerci sa te compari ... sa te intrebi sau sa iti oferi raspunsuri la "ceea ce ar face/zice predecesorul in situatia asta?" ...
Te temi. Te uiti la tine, te uiti la situatiile de viata ... te uiti la ce te asteapta ... si un fior rece iti trece pe coloana in jos. Iti e frica sa nu esuezi. Iti e frica sa nu iei decizii gresite. Iti e teama pur si simplu. Ai avea nevoie de o asigurare ca totul va fi bine, dar ... parca aceasta nu vine sau nu are forma care iti imaginezi tu.
Nu iti fie teama de esec. NU ITI FIE TEAMA ... John C. Maxwell spunea ca: "Un om trebuie sa fie destul de mare pentru a-si admite greselile, destul de destept pentru a profita de ele si destul de tare pentru a le corecta." Cu cat mai mult ... atunci cand cel ce te indeamna la a pasi inainte e TATICUL tau, Parintele Universului.
Sincer vorbind acum ... acest verset m-a surprins in cel mai personal in aceasta luna ... a venit ca o incurajare si ca o extraordinara dovada ca TATI e in controlul tuturor lucrurilor. Il am inscriptionat pe un medalion de care nu ma mai despart si care e un extraordinar cadou de la o persoana iesit din comun de extraordinara. Lucruri mici cu o valoare nemaipomenita, dar vorba lui George Herbert: "Furtunile fac stejarul sa aiba radacini adanci."
Va veni o vreme in viata voastra a fiecaruia cand fie ca vreti, fie ca nu ... o sa fiti singuri in fata unui punct important din viata voastra ... punct in care voi (fiecare dintre voi ... eu, tu, fiecare) va trebui sa vina decizia de a merge inainte in ciuda tuturor vicisitudinilor ce sta impotriva. Cine e cu tine sa te imbarbateze sa faci urmatorul pas? TU si TATI. Cine e cu tine sa te intareasca sa continui chiar daca iti vine sa lasi totul jos si sa faci cale intoarsa? TU si TATI.
Mai ai nevoie de ceva?
Motto-ul meu in marea majoritate a lucrurilor in care sunt angrenat si pe care le puteti vedea in anumite locuri e "shielded by HIS love" si sincer asa ma simt chiar si atunci cand trebuie sa imi reamintesc, sa imi impun acest lucru la nivelul mintii sau al inimii. Vad aceasta protectie a dragostei LUI in fiecare moment sau de ce nu providential in momentele de cumpana.
Asa ca pentru azi nu am decat un gand la care sa meditezi adanc si care sa il porti aproape (eu fac asta zilnic) ... "Intareste-te si imbarbateaza-te ... Nu te inspaimanta si nu te ingrozi, caci Domnul Dumnezeul tau este cu tine in tot ce vei face." (Iosua 1:9)

0 comentarii:

Search