loading... Nuante de diversitate!
23 februarie 2013 | By: Misu Radovici

Trecut ... prezent ... viitor!

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us.” (Ceea ce se gaseste in urma noastra si ceea ce se gaseste inaintea noastra sunt lucruri marunte comparat cu ceea ce se gaseste in interiorul nostru.) ~ Ralph Waldo Emerson
De atat de multe ori stam si contemplam trecutul ... ori ne chinuim in cele mai diferite moduri, sufletul, inima sau fiinta ... pentru a afla daca e cu putinta ce ne asteapta. Insa in toata aceasta goana nebuna de a prinde o farama de viitor ... in toata aceasta fuga contemplativa in (sau de) trecut ... pierdem din vedere un lucru esential: prezentul, acel aici si acum in care ar trebui sa fim ancorati.
Se spune (si pe buna dreptate) ... ca TATI este in afara timpului sau spatiului asa cum il percepem noi. Tocmai de aceea toate zilele noastre sunt un continuu prezent inaintea Lui, iar El ne poate vedea de la prima secunda a existentei noastre pana la ultima suflare ca si cum ar fi ... o clipa.
De ce vrem atat de mult sa calatorim in trecut sau in viitor? De ce nu putem si aici si acum la dispozitia Lui? Lewis Carroll spunea ceva interesant si imi place sa cred ca poate fi un gand care sa ne motiveze in a inceta sa privim cu jind la ceea ce ni s-a-ntamplat in urma cu ceva timp: “I can't go back to yesterday because I was a different person then.” (Nu pot sa ma intorc la ziua de ieri pentru ca eram o persoana diferita atunci.)
Interesant nu-i asa? Poate tocmai de aia exista acea vorba din popor care spune: "Da Doamne mintea romanului de pe urma."
Astazi ... iti spun doar un singur lucru pe care ti-l spune si TATI ... "cata vreme se zice astazi" sau "ziua de maine nu-i a ta" ... Poate ca ai luat decizii si ... decizii.
Poate ca ai inceput sa mergi pe cale ... faci pasi timizi si stai de multe ori si te intrebi daca, de ce, cum ... sau multe alte astfel de intrebari care te opresc din drum, te consuma, te fac sa uiti scopul, telul si rostul pe care TATI ti l-a pregatit.
Poate te simti ranit, abandonat ... uitat intr-un colt. Nu-i asa ...!!! Nu mai privi in urma, nu mai lasa pe nimeni sa te amageasca ... amintindu-ti fapte, vorbe sau actiuni din trecutul tau. Tot ce a fost atunci ... a fost! TATI e cel ce a iertat ... El e cel ce a platit deja ...
Asa ca treieste cu indrazneala prezentul ... uita-te cu liniste si pace la viitor pentru ca EL e cel ce te asteapta la finalul calatoriei tale cu bratele deschise.
A facut-o odata la cruce ... o va mai face odata la poarta pe care vei intra biruitor.
Nu uita urmatorul lucru: "Compasiunea va vindeca mai multe pacate decat condamnarea." (Henry Ward Beecher). Adu-ti  aminte in clipele grele de cuvintele lui William Cowper care spune ca: "Omul poate sa alunge compasiunea din inima lui, dar Dumnezeu nu o va face niciodata."
Ceea ce se gaseste in urma noastra si ceea ce se gaseste inaintea noastra sunt lucruri marunte comparat cu ceea ce se gaseste in interiorul nostru.
In interiorul meu si al tau se gaseste ... EL!

0 comentarii:

Search