loading... Nuante de diversitate!
2 februarie 2013 | By: Misu Radovici

Miracole si realitate ...

Miracolele ... le astepti? Mai crezi in ele? Te gasesti in situatii in care sa spui ca doar un miracol se mai poate intampla sau poate sa iti rezolve o anumita situatie de viata? Esti acuzat de cei din jur ca esti o persoana visatoare, cu capul in nori ... si putin cam departe de realitatea cotidiana? Ti se arunca priviri oarecum "ciudate" si esti considerat(a) o persoana rupta de realitate? Ei, bine, David Ben-Gurion spunea intr-o astfel de situatie: "In order to be a realist you must believe in miracles." (Pentru a fi un realist, trebuie sa crezi in miracole.)
Si el a crezut, iar dorinta de veacuri a unui popor a fost pusa in "scena isoriei".
Dar nu despre Ben-Gurion vreau sa vorbesc acum, ci de noi ... de mine, de tine ... de fiecare ... de toti ceilalti. Sunt sigur ca si atunci cand iti este cel mai greu, si atunci cand te simti parasit, abandonat ... chiar si in cel mai "negru" moment al vietii tale ... chiar si atunci ... astepti miracolul.
Acel miracol care sa iti schimbe cursul vietii, acel miracol care sa iti aduca pacea ... acel miracol care sa Il cimenteze si mai adanc, si mai bine ... pe TATI in sufletul tau. Imi aduc aminte cu placere de cuvintele lui Corrie Ten Boom care spunea: "Lasa promisiunile lui Dumnezeu sa straluceasca peste problemele tale." Si nu-i asa ca daca lasi aceste promisiuni sa straluceasca peste tine ... cu siguranta vei crede si ca aceste promisiuni si Cel care le-a facut sunt alaturi de tine, parte integranta din viata ta?
Stiu ca nu e usor. Am fost in astfel de situatii ... si nu o data. Tocmai de acea stiu si pot afirma cu cea mai mare doza de realism aceste lucruri.
Societatea nu te va compatimi, nu-ti va alina durerea ... nu va sta alaturi de tine ... nu te va sprijini, nu te va ajuta sa te ridici, nu-ti va zice niciodata ca vei putea sa treci cu bine peste asta ...
Insa, TATI, nu iti va zice niciodata nu ... toti cei ce au venit la EL nu au fost scosi afara ... EL e samariteanul milos ... EL se apleaca peste toti cei cazuti intre talhari, EL toarna pe orice rana "untdelemn si vin" ... EL te ia pe "magarusul Lui" ... te duce la han, plateste hangiul ...
Si toate acestea dintr-un singur motiv: PENTRU CA TE IUBESTE!
Si daca de partea ta e EL ... "Pentru a fi un realist, trebuie sa crezi in miracole."

0 comentarii:

Search