loading... Nuante de diversitate!
3 iunie 2013 | By: Kostinush

Un Om ... si atat!

   -"Intaraste-te si fii om!" 1imparati2:2
. "Imbarbateaza-te si fii om!" ,acesta este indemnul meu pentru astazi,si nu numai. Cuvinte interesante spuse de David pe patul de moarte fiului sau Solomon. Ce vrea sa insemne expresia asta pentru mine astazi,sunt mii de ani de cand a fost rostita, insa are o forta in ea care ma pune pe cugetat.Ce inseamna pana la urma sa fi om? Acum ceva timp stiu ca ii spuneam cuiva ca, inainte de toate de a fi pocait,de a avea relatii speciale cu Divinitatea, cred ca trebuie sa fii om .Imi aduc aminte ca am fost privita cu mare suspiciune si cu asa o privire vaga de neancredere asupra mea.
Conteaza sa fii om? Sa devii unul ? Sa fi la prezent si sa fii unul la viitor? Poti sa il cunosti pe Dumnezeu daca nu esti un om? Poate fi oricine om? 
Intrebari...si poate raspunsuri personale. Ce e interesant este insa este ca trebuie sa ma intaresc ca sa fiu un om. Asta e ceva nemaipomenit...sa imi fac curaj si sa ma intaresc sa fiu ceea ce normal sunt prin simpla nastere. Inteleg ca trebuie sa fac ceva ca sa devin un om si sa si raman asa,nu este ceva care imi cade asa pe umeri ,in traista fara sa am cunostinta actiunii respective. Nu voi fi om fara sa realizez ca am nevoie sa fiu unul. Sa ma intaresc astazi sa fiu un om care poate face diferenta in lumea asta. Nu este un dar dat,umanitatea,este o alegere si chiar una grea care cere efort ,trebuie sa fiu tare ca sa pot face alegeri corecte in momente dificile.
Ma gandesc acum la "samariteanul cel milos"...hmm... ceea ce a facut a iesit cu totul din cutumele sociale a acelei vremi,nu putem vorbi aici ca era un crestin cucernic. Pana la urma a fost un om care a facut diferenta,a dat dovada de umanitate prin ceea ce a actionat si cred ca asta cauta Dumnezeu in noi . Acest samaritean a actionat fara sa puna intrebari,fara sa fie cucernic,fara sa dea sfaturi intelepte nici macar nu a asteptat sa se faca bine sa isi revina in simtiri cel cazut intre talhari ca sa ii faca putina morala ,a vazut o nevoie si a venit in intampinarea implinirii ei fara intrebari. 
Astazi nu vreau sa fiu fiinta cu puteri supranaturale ,nu vreau sa fiu nici fiinta spiritualiceasca pana la absolut ,vreau sa fiu UN OM, asa ca imi suflec manecile si trec la treaba,nu imi este teama ,ma intaresc cu curaj pentru ca stiu ca pot fi acea fiinta care poate judeca limpede si poate face alegeri corecte in cele mai neguri timpuri prin care a trecut lumea pana acum,ca pot avea constiinta in asa fel incat coloana fiintei mele sa fie mereu dreapta ,pot face diferenta in vietile celor din jurul meu.
Astazi ma intaresc si ...aleg sa fiu un om.

1 comentarii:

Anonim spunea...

a fi om ,e lucru mare a fi domn e o intamplare (spune zicala romaneasca) E foarte important mai ales in randurile acelor ce se numesc crestini sa aiba caltatea aceasta de a fi"OM" Doamne ajuta. www.strainisicalatori.wordpress.com

Search