loading... Nuante de diversitate!
13 martie 2010 | By: Misu Radovici

Alearga-ti cursa ...

   In  viata ai sansa de a alerga o singura data, asa ca alearga pentru a castiga! Nu te uita inapoi, ca sa nu te impiedici sau sa-ti pierzi locul. Nu-ti poti schimba trecutul, insa multumita lui Dumnezeu poti invata din el si il poti lasa in urma. Nu-ti fa griji cu privire la  "tura urmatoare", concentraza-te doar asupra pasului urmator. Daca nu esti atent poti cadea si exista posibilitatea sa nu te mai ridici sau chiar daca te ridici sa nu mai reusesti sa castigi cursa. Inainte sa-ti dai seama ... vei avea mai multe ture parcurse decat cele ramase de parcurs. Asa ca da tot ce ai mai bun la fiecare tura.
   Multi dintre noi purtam poveri grele si inutile in spate, insa putini isi dau seama de acest lucru. Ne consumam energia si resursele pe care le avem la dispozitie stingand focuri inofensive care lasate sa arda s-ar stinge de la sine si alegem, poate inconstient sau, poate, constient sa ignoram anumite "scantei" ce pot aprinde adevarate tragedii sufletesti, spirituale in viata noastra. De ce e asa? De ce suntem asa? Nu pot sa va dau o "reteta" exacta. Poate e din cauza ca nu suntem destul de atenti, poate nu acordam destula importanta lucrurilor care conteaza, poate sistemul de valori e "dat peste cap" ... poate ca suntem prea superficiali in ceea ce facem sau poate ca alegem sa complicam prea mult anumite lucruri care ar trebui sa fie lasate simple. In orice caz oricare ar fi raspunsul la aceste doua intrebari ... ce cele mai multe ori alegerile apeleaza la cea mai importanta resursa pe care o avem la dispozitie: TIMPUL. Intr-o cursa (maraton sau oricare alta proba asemanatoare) timpul este important, orice secunda in plus sau minus conteaza ... Poate aduce bucurie castigatorului si poate lasa tristete pe fata celui care poate a ajuns al doilea la o diferenta de 1 sutime sau miime de secunda.
   Timpul este resursa noastra cea mai pretioasa ... nu-l risipi si-ti vei spori comoara. Scapa de bagajul vechilor relatii inutile, de temerile fara sens si de falsele sentimente de indatorare fata de cei care te manipuleaza. Exista destule incercari in viata, de ce sa treci si prin cele la care poti renunta? Cand orbul Bartimeu a auzit ca Isus e aproape, si-a aruncat haina (care-l incurca, poate) si a alergat direct la El.
   Astazi esti chemat sa alergi ... Sa alergi in "cursa vietii tale" si sa fi (sa devii) un invingator!!!

0 comentarii:

Search