loading... Nuante de diversitate!
8 martie 2010 | By: Misu Radovici

Lectii de viata ...

O vorba din batrani spune: "La pomul laudat sa nu mergi cu sacul!" pentru ca s-ar putea sa ramai dezamagit. Ceva de genul acesta s-a intamplat si azi-noapte la decernarea premiilor Academiei de Film - premiile Oscar.
Mult laudatul, mult vizionatul, filmul cu incasari de peste 2 miliarde (da ati auzit bine - miliarde) de dolari "Avatar" a fost surclasat, invins si dominat de un film low budget cu o tema din viata cotidiana "The Hurt Locker". Ce e mai interesant e ca fata-n fata in aceasta confruntare au stat 2 persoane care cu ceva timp in urma erau sot si sotie. Buturuga mica a rasturnat carul mare cu un overall scor de 6 la 3. Toti se mira (poate nu chiar toti) ... si se intreaba, inca, cum si in ce mod acest lucru era realizabil sau, mai bine zis, cum s-a realizat.
Poate ca, desi sedusi de un titlu incitant si de efecte video generate in mare proportie pe PC, totusi ... in the end o mare majoritate a celor care au decis au fost de acord ca e mai important sa privim inspre "the real world" si nu la "fantasmagorii ieftine". Drama cotidiana, lupta zilnica cu problemele de viata, criza contemporana de indentitate pare a prevala in fata unei povesti, unei fantasme.
Poate va veti intreba ce lagatura are asta cu modul crestin de vietuire ... Raspunsul poate fi unul simplu ... in "tesaturile fantasmagorice" cu care lumea aceasta incearca sa se seduca si sa ne atraga ... e bine sa ramanem ancorati in realitatile spirituale ... in realitatea adevarului, in Cristos.
Atunci vom putea si sa iesim biruitori, atunci putem sa nu ne lasam orbiti si sedusi de "efecte speciale ieftine" ... de parodii surogate ale adevarului. Sa nu ne fie frica se ne infruntam uriasii ... Goliatii din viata noastra sunt poate inspaimantatori ... mari ... puternici ... dar e nevoie de un singur Nume, curaj si o piatra, doar una ... 
Think about this! Would you!?!

0 comentarii:

Search