loading... Nuante de diversitate!
26 ianuarie 2014 | By: Misu Radovici

Atitudini, cuvinte, adevar sau ... lupta continua cu nebunia!

"In a time of universal deceit, telling the truth is a revolutionary act." (Intr-un timp de minciuni universale, a spune adevarul e un act revolutionar.George Orwell
Spune adevarul ... chiar si atunci cand iti tremura vocea!
Ne uitam in jurul nostru intr-o vreme ca aceasta, incercam sa strabatem prin noianul de vacarm ce incearca sa ne asurzeasca, sa ne acopere auzul, vazul, capacitatea de a gandi, judeca sau relationa. Ne ascundem dupa masti, jucam roluri, am devenit experti in a ne retrage la "cochilia" noastra ... fugim si ne cuibarim intr-un colt, haituiti de tot ceea ce se intampla in jurul nostru. A spune adevarul in asemenea vremuri e conform afirmatiilor lui George Orwell "un act revolutionar". Si cum sa nu fie asa. Cand vedem tot ce se intampla in jurul nostru, cand luam in mana "manualul vietii" si vedem corelatii atat de izbitoare intre atunci si ... acum. E greu sa iesi din colt, e greu sa renunti la carapacea care iti ofera o protectie atat de buna, e greu sa lasi in urma teama, frica, gandurile care te macina si care iti spun ... soptindu-ti rece si taios ... cum ca nu ai avea nici o sansa. E greu! Dar nu imposibil. E Cineva langa tine, e cineva chiar inauntrul fiintei tale care iti sopteste ca nu esti singur, ca nu trebuie sa te temi. 
Ridica-te! Paseste cu incredere! Ce inspiratie si incredere iti aduc cuvintele care spun: "Veti cunoaste adevarul si adevarul va va face slobozi" sau cuvinte ca: " ... iata ca Eu voi fi cu voi" ... Ce ai putea avea mai mult nevoie sa stii ...
E greu sa stai in adevar cat toti din jurul tau jongleaza cu nuantele de gri, e dificil sa accepti si sa sustii adevarul cand tot ceea ce ti se pune inaintea ochilor e, de obicei, un negru mai mult sau mai putin intunecat. E greu! Asta spunem de fiecare data, incercand sa ne justificam pozitia pe care o avem, in care am ajuns si in care poate, de cele mai multe ori, ne complacem.
Si asta pentru ca cei din jur ne sunt prieteni, cunoscuti de mult timp, poate chiar persoane cu care intindem mainile spre cer si pe care nu am vrea sa le suparam pentru ca nu-i asa ... ar trebui sa traim in "liniste si pace cu toti oamenii".
Insa aici nu e vorba despre acea liniste si de acea pace ... ci de teama de a nu fi poate marginalizati, pusi la colt si aratati cu degetul. Ei bine, nu ai fi nici primul si cu siguranta nici ultimul caruia sa i se intample asta. Insa in final tot ceea ce conteaza e rezultatul final. Iar rezultatul final s-ar putea rezuma in cateva cuvinte extraordinare exprimate de nimeni altul decat Pavel: " ... sa ramaneti in picioare dupa ce veti fi biruit totul"!
Nu uita: "Intr-un timp de minciuni universale, a spune adevarul e un act revolutionar." (George Orwell) S-ar putea ca in aceasta lupta sa existe set-back-uri insa poate ca tocmai acest lucru te va ajuta sa te ridici sa corectezi lucrurile care poate nu au functionat tocmai bine, pentru ca in final sa iesi invingator. Este nevoie de infrangere ... pentru a ne face invincibili. Ea formeaza in noi acea natura eroica care ne face sa ne ridicam deasupra obstacolelor. Henry Ward Beecher spunea referitor la acest lucru urmatoarele: "Nu-ti fie teama de infrangere, pentru ca nu esti niciodata mai aproape de victorie ca atunci cand esti infrant pentru o cauza buna."
Ramai in Adevar! Ramai in picioare! Ramai invingator!

0 comentarii:

Search