loading... Nuante de diversitate!
19 ianuarie 2014 | By: Misu Radovici

De ce SEO?

In ultima vreme am inceput sa citesc si sa ma intereseze tot mai mult cum functioneaza si ce este SEO si deasemenea sa invat detalii de baza despre "tools-urile SEO".
Ei bine SEO nu e un concept nou ... insa o descriere mai adecvata o intalnim pe Wikipedia (varianta in lb. romana pentru a fi mai usor de citit de cat mai multi) care ne ofera urmatoarele detalii: 
Rezultatele cautarilor cu ajutorul motoarelor de cautare au la baza elemente multiple ale algoritmilor.
"SEO, Optimizarea poziționării la (motoare de) căutare, este un proces de perfecționare (favorizare) a vizibilității paginilor web site sau web page în cadrul ordonării rezultatelor căutării în lista făcută de motorul de căutare. „Search Engine Optimization” (SEO, în română optimizare pentru motoare de căutare) este o subcategorie a marketing-ului online SEM, practică apărută în anul 1990, odată cu apariția primelor site-uri pe Internet, și care reprezintă totalitatea tehnicilor prin care un site web este adus la o formă în care este propulsat mai sus în lista de rezultate date de un motor de căutare pentru diverse cuvinte-cheie. Cu timpul, optimizarea unei pagini web a unui site a devenit un serviciu oferit de unele companii și/sau corporații.
La începuturile Internetului, motoarele de căutare afișau în urma unei căutari, pagini în a căror descriere se afla cuvântul de cautare. Deoarece webmaster-ii (proprietarii de site-uri) au făcut abuz de acest factor, motoarele de căutare au alcătuit algoritme mult mai complexe, care includ: Textul cuprins între etichetele și , Nume de domeniu, Elementele HTML, Etichetele HTML, Frecvența unui cuvânt cheie, atât în pagină cât și global, Sinonime ale cuvântului cheie, Atributele ALT pentru imagini, Titlul link-urilor, Numărul total de hyperlink-uri de la și spre o pagină, Calitatea site-urilor de la care pleacă link-uri spre o pagină, Vechimea unui site.
În sens larg , SEO reprezintă o componentă a Marketing-ului prin faptul că necesită întelegerea modului în care funcționează algoritmii de căutare și ce ar căuta vizitatorii, pentru a stabili o corespondență cu site-urile care oferă ceea ce aceștia caută. Anumite tehnici SEO pot implica optimizarea codării unui site, fără a face modificări vizibile pentru vizitatori, precum ierarhizarea structurii sitului, evitarea sau rezolvarea unor probleme care ar putea impiedica motoarele de căutare să indexeze complet site-ul. Alte eforturi mai vizibile ar fi includerea de conținut unic care este ușor indexat si extras de pe site-uri web.
Termenul SEO poate să se refere si la "Optimizatori pentru Motoare de Căutare", un termen adoptat de industria consultanților care se ocupa de optimizarea site-urilor în numele clienților precum si de angajații proprietarilor de site-uri care pot lucra SEO în interiorul firmei.
Consultantii SEO propun adesea SEO ca un serviciu singular, facând parte dintr-o campanie mai mare de marketing. Deoarece un proces de optimizare eficient poate cere schimbări în codul sursă al site-ului, este recomandat să fie inclus în dezvoltarea inițială și design-ul site-ului pentru a ajunge sa fie "Search Engine Friendly". Termenul de "Search Engine Friendly" ( "Prietenos Motoarelor de Căutare") este folosit pentru a descrie design-ul, meniurile, sistemul de management al conținutului și al coșului de produse care poate fi optimizat ușor si eficient.
Se spune ca Google are peste 300 de factori în componența algoritmului de afișare a rezultatelor, ceea ce a creat numeroase polemici legate de tacticile folosite pentru SEO, în randul webmaster-ilor. Iar într-un sondaj de opinie, peste 120 de experți în SEO au oferit opinii despre importanta a peste 80 de factori de ranking."
Un site bine optimizat SEO poate avea (printre altele) un rezultat mai bun ca si "page rank" sau vizibilitate.
Ei bine desi e un concept destul de vechi ... eu am inceput sa ma familiarizez cu el doar de la sfarsitul anului trecut. Inca invat. Sunt curios ce va iesi :) ... si cine stie poate se va dovedi un subiect interesant si pentru tine! Insa e bine de retinut faptul ca un blog/site/pagina bine optimizata din punct de vedere SEO poate avea/genera un "Page Rank" mai bun sau poate avea o vizibilitate crescuta.

0 comentarii:

Search