loading... Nuante de diversitate!
6 septembrie 2010 | By: Misu Radovici

Controleaza fara sa controlezi (sau despre atitudini si atitudini) ...

   Exista doua feluri de oameni, cei care controleaza si cei care se controleaza. "Ce fel de om sunt oare eu?" s-ar putea sa te intrebi ... sau poate nu. Totusi hai sa aflam. 
   Cel care controleaza crede ca "diavolul este de vina", sau oamenii, ori, poate, imprejurarile. Asa ca, de cele mai multe ori, ei reactioneaza prin invinovatire, resentimente sau, de ce nu, frustrare.Ei vor continua sa incerce sa manipuleze circumstantele si oamenii spre folosul lor. Dar oamenii si circumstantele nu se supun, de fiecare data, acestui control, asa ca incercarile lor nu fac decat sa intensifice durerea si sa transforme relatiile in adevarate lupte pentru "putere". Cu cat incearca mai mult sa controleze, cu atat se simt mai rau, cu cat se simt mai rau cu atat incearca sa controleze mai mult. Refuza sa traiesti asa.
   Cei care se controleaza inteleg ca diavolul nu le poate face nimic fara cooperarea lor si ca nu trebuie "sa-i intinda mana". Ei inteleg ca nici oamenii, nici circumstantele nu sunt problema lor, ci modul in care se raporteaza la acestea. Asa ca ei reactioneaza intotdeauna amintindu-si ca persoana care trebuie controlata e propria lor persoana, ca uneori persoanele si circumstantele trebuie lasate in mana lui Dumnezeu si, deasemenea, ca trebuie sa fie "acordati" pe aceasi "lungime de unda" cu Dumnezeu si Duhul Sau pentru a putea ca prin El sa isi controleze reactile si pentru a urma principiile "unei minti sanatoase".
Ei evita sa se antreneze in "jocul invinovatirii", al durerii proprii si al transformarii relatiilor intr-o zona de conflict. Stiind ca roada Duhului este infranarea, ei inteleg ca Duhul nu-i va controla si nu-i va ajuta sa controleze pe altii sau sa manipuleze circumstantele, ci le va da putere sa se controleze pe ei insisi. Brian Tracy spunea ca: "Nu poti controla ceea ce ti se intampla, dar poti sa-ti controlezi atitudinea fata de lucrurile care ti se intampla ..."
Oamenii care isi pastreaza echilibru, oamenii care se controleaza pe ei insisi prin calauzirea directa a TATALUI, oamenii care pastreaza atitudinea corecta ... acesti oameni sunt oamenii care sunt eliberati de implicarea in probleme si sunt oamenii care devin parte a solutiei pe care o aduce Dumnezeu!  

0 comentarii:

Search