loading... Nuante de diversitate!
24 septembrie 2010 | By: Misu Radovici

Nu uita sa spui "Multumesc" ...

In zilele acestea am meditat mult asupra modalitatilor de raportare a omului fata de Dumnezeu, a lui Dumnezeu fata de om si, deasemenea a omului fata de om. De multe ori avem cereri ... dorinte sau doleante fie fata de Dumnezeu, fie fata de semenii nostrii. Si nu modalitatea in care ne raportam sau cerem a fost cea care a fost in mintea mea ... ci modalitatea de raportare la Dumnezeu sau la semeni de dupa momentul in care am primit ceea ce am dorit sau am avut nevoie ... De multe ori ne uitam si citim anumite istorioare in care oameni diferiti au reactionat in moduri diferite in situatii diferite ... 
Unii in mod pozitiv, altii ...
Privind la situatiile astea si aducandu-le in realitatea timpurilor noastre ... imi vine in minte o istorioara pe care am primit-o in urma cu cateva saptamani pe email de la o colega de serviciu ... istorioara care suna cam asa: 

"Azi noapte am visat că eram în Cer împreună cu un înger care îmi servea drept ghid pentru a-mi arăta împrejurimile. 
Am trecut printr-o cameră mare în care lucrau mulţi îngeri.
Îngerul ghid mi-a arătat prima secţiune şi a zis: 
-Acesta este departamentul PRIMIRI. Aici se primesc toate petiţiile exprimate prin rugăciuni. 
Am privit în jur, toţi îngerii erau extrem de ocupaţi cu sortarea petiţiilor sosite din toate colţurile lumii. Am rămas impresionat.
Apoi am trecut printr-un coridor şi am ajuns la al doilea departament. Atunci îngerul a spus: 
-Acesta este departamentul de AMBALARE ŞI LIVRARE. Aici, binecuvântările solicitate de oameni sunt procesate şi trimise celor care le-au cerut. 
Am observat cât de ocupaţi erau şi aceştia. Erau mulţi îngeri şi totuşi munca era foarte grea, de a împacheta toate binecuvântările cerute, de care era nevoie pe pământ. 
În fine, în cel mai îndepărtat punct al coridorului, era uşa spre o cameră foarte mică. Spre surpriza mea acolo era un singur înger şi nu prea avea mai nimic de făcut. 
-Acesta este departamentul pentru CONFIRMĂRI DE PRIMIRE mi-a spus îngerul. 
-Şi cum se face că e atât de puţin de lucru aici? ... am întrebat.
-E foarte trist ... a suspinat îngerul. Dar oamenii, imediat ce primesc binecuvântările cerute uită să mai trimită confirmarea de primire... Foarte puţini fac asta.
-Şi cum se trimite confirmarea de primire a unei binecuvântări? l-am întrebat pe înger.
-Foarte simplu, mi-a răspuns. Trebuie doar să spui: Mulţumesc, Doamne. 
Şi l-am mai întrebat pe înger: 
-Dar care anume trebuie confirmate?
-Coboară în inima ta şi o să afli! mi-a răspuns el."
Data viitoare cand ceri ceva nu uita sa spui MULTUMESC.

0 comentarii:

Search