loading... Nuante de diversitate!
22 ianuarie 2010 | By: Misu Radovici

3 idei deosebite exprimate in VT!

1. Promisiunea lui Dumnezeu faţă de Avraam:
   În sămânţa lui, toate popoarele vor fi binecuvântate. Dumnezeu a înfiinţat poporul evreu cu scopul specific de-ai face o Naţiune Mesianică pentru lume, adică o naţiune prin care măreţe binecuvântări să vină asupra tuturor popoarelor.
2. Legământul lui Dumnezeu cu poporul evreu:
   Dacă Îl vor servi cu credincioşie, vor prospera ca şi naţiune. Dacă Îl vor părăsi şi se vor închina idolilor, vor fi distruşi ca şi naţiune. Toate popoarele se închinau la idoli. Vechiul Testament este o relatare a îndelungatului efort depus de Dumnezeu pentru a stabili, într-o lume plină de popoare închinătoare la idoli, IDEEA că există UN SINGUR DUMNEZEU. El va face acest lucru prin dezvoltarea unui POPOR în jurul acestei IDEI.
3. Promisiunea lui Dumnezeu faţă de David:
   Familia lui să împărăţească peste poporul lui Dumnezeu pentru totdeauna. Când naţiunea lui Dumnezeu devenise una măreaţă, Dumnezeu a ales o familie din această naţiune, familia lui David. Dumnezeu a început să-şi împlinească promisiunea concentrându-se asupra acestei familii. Promisiunea menţiona că din această familie se va ridica Un Rege, care  va trăi pentru vecie, şi va stabili o împărăţie universală cu o durată nelimitată.
Trei paşi progresivi în Vechiul Testament:
1. Poporul evreu a fost înfiinţat ca prin ei întreaga lume să fie binecuvântată (naţiune mesianică).
2. Calea prin care poporul evreu va binecuvânta lumea va fi familia lui David. (familie mesianică).
3.Calea prin care această familie va binecuvânta lumea va fi printr- Un Rege Măreţ care se va naşte în această familie mesianică.
Astfel, prin fondarea poporului evreu, obiectivul FUNDAMENTAL al lui Dumnezeu era de a aduce pe Hristos în lume. Obiectivul IMEDIAT al lui Dumnezeu a fost de a stabili, într-o lume a idolatriei, ca fundal pentru venirea lui Hristos, ideea că există UN SINGUR DUMNEZEU VIU ŞI ADEVĂRAT.

0 comentarii:

Search